29. 4. 2024   |   svátek má Robert
 

vepřovéí v "bíléí" omáčce se zeleninou

Název Množství a jednotka
vepřové maso libové 4 plátek
hrášek a mrkev 1 sáček
sádlo 2 lžíce
sůl cca 1/2 lžičky
pepř celý 6 kuliček
Zobrazit všechny ingredience

mrazená zelenina (mrkev, hrášek, kukuřice

oběd nebo vydatnější
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
Vepřové plátky naklepeme a posolíme, přidáme dvě kuličky nového koření, asi šest kuliček celého pepře a špetinku muškátového květu (s ním velice opatrně, přemíra pálí a není to pak k jídlu, jina kale vynikající), následně opečeme do červena na rozpáleném tuku (já dala sádlo). Potom zaprášíme přibližně vrchovatou lžící mouky, opražíme, hned zalijeme mlékem a následně doplníme vodou, zamícháme a vaříme do měkka.
K téměř hotovému přisypeme sáček mrazené zeleninové směsi "mrkev, hrášek, kukuřice" a povaříme do změknutí zeleniny.
Podáváme s houskovým nebo moravským knedlíkem, případně rýží či těstovinami.


 


RECEPTY

Polévka z hlívy (falešná dršťková)

Postup: Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, jamile začne zlátnout, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Spaghetti Frutti di mare (špagety s plody moře)

Postup: Špagety dáme vařit v dostatečném množství osolené vody. Na olivovém oleji ve... zobrazit recept

RECEPTY

Čínské čtverečky

Postup: Na vál nasypeme hladkou mouku, cukr, mleté neloupané mandle, kakao, skořici,... zobrazit recept

RECEPTY

Pečená cuketa

Postup: Cuketu omyjeme a nakrájíme na přibližně centimetr silné plátky. Jádřinec... zobrazit recept

RECEPTY

Višňový džem

Postup: Višně umyjeme, odstraníme stopky a vypeckujeme. Dáme do většího hrnce a vaříme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Velký test nanuků

Míša tvarohový Mražený tvarohový krém s kakaovou polevou Složení: Tvaroh... zobrazit článek

RESTAURACE

Výtopna

vítáme Vás v jedné z pěti restaurací v síti Výtopna. Jedná se o originální...